Sou dels que ja us queda enrere l’acte de pagar amb monedes o targetes perquè des de fa temps ja pagueu amb el mòbil? L’era digital o l’era de ‘tot ho fem amb el mòbil’ ja és una realitat i l’Ajuntament de Barcelona s’hi ha volgut sumar amb la creació de la moneda Rec (Recurs Econòmic Ciutadà).
De moment es tracta d’una prova pilot que ja compta amb 86 establiments adherits en els dels tres barris de l’Eix del Besòs (Nou barris, Sant Andreu i Sant Martí). Des de l’ajuntament s’ha presentat com “una alternativa al sistema econòmic i globalitzat” amb l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat i revitalitzar el teixit comercial local. El REC s’equivaldrà al valor de l’euro i de moment ja han començat a circular 40.000 euros i s’espera que en el primer any s’arribi a un moviment d’1,5 milions d’euros.
Cobra’m amb el mòbil
Per poder comprar amb recs i oblidar-se de carteres i moneders, només caldrà descarregar-se l’aplicació gratuïta o utilitzar una targeta amb QR i vincular el compte del banc al sistema. Caldrà, però, que molts dels comerços que es freqüenti s’adhereixin també a la nova moneda digital i permetin fer el pagament amb RECS.
Altres ciutats com Lisboa, Bristol, Nantes o Santa Coloma de Gramenet ja fa temps que disposen de moneda digital per les compres dels seus ciutadans. El futur és aquí o ens hem passat tres pobles el futur?
See more