A finals de maig entrarà en funcionament, serà digital i es provarà en 10 barris de l’Eix Besòs

RAC1

Barcelona posarà en circulació la seva moneda pròpia a final del mes que ve. Es dirà rec. Serà digital i, de moment, funcionarà com a prova pilot en 10 barris de l’Eix Besòs. Els primers de pagar amb aquesta moneda seran les mil famílies d’aquests barris que reben una renda municipal d’inserció. A partir d’ara se’ls ingressarà un 25% d’aquesta renda en recs.
Però, a l’hora de la veritat, tothom podrà tenir aquesta moneda digital si ho vol, segons ha explicat un dels impulsors, Martí Olivella, a RAC1.
Et dones d’alta a l’aplicació, poses les dades de la teva targeta bancària, prems un botó i canvies els euros que vulguis a recs, i a partir d’aquest moment tens un saldo al teu mòbil i amb això pots anar a qualsevol botiga
 Una de les claus de l’èxit de la moneda local serà que els botiguers del barri s’animin a fer promocions. De fet, Olivella ha recordat que “l’aplicació té un mapa amb geolocalització de totes les botigues i entitats donades d’alta”.
Segons l’Ajuntament, la moneda ajuda a fidelitzar clients i té un efecte hivernacle: fa que els diners es moguin pel barri i no se’n vagin. Hi ha altres municipis que ja han posat en marxa moneda local, com ara Santa Coloma de Gramenet, que té els grames en circulació des de fa un any.