La utilitzen els ciutadans beneficiaris de la renda municipal d’exclusió
La moneda virtual era una de les propostes electorals d’Ada Colau que va generar més polèmica. Finalment s’ha implementat pocs mesos abans d’acabar el mandat. La moneda ja es pot utilitzar en 86 comerços i parades de mercats municipals de 10 barris de l’Eix Besòs, de moment com una prova pilot. Són els primers que s’han donat d’alta per acceptar les compres amb rec (Recurs Econòmic Ciutadà), una moneda que únicament és virtual i que funciona a través d’una targeta o descarregant-se una aplicació al mòbil disponible a Google Play.
Per conèixer el funcionament d’aquesta nova moneda ciutadana s’ha posat en marxa una pàgina web en què també es pot consultar el mapa d’establiments on n’accepten el pagament.
Els primers pagaments amb recs
Entre els primers a pagar aquestes dies amb recs hi ha 315 usuaris del projecte B-MINCOME que aquest mes han rebut un 25 % de la paga de l’SMI (Suport Municipal d’Inclusió) en aquesta moneda virtual, amb la intenció que s’ho gastin a les botigues del barri. De fet, aquest és un dels objectius principals d’aquesta iniciativa, fomentar les relacions, el comerç i l’economia de proximitat i que els diners es quedin als establiments de la zona. Per això, el consistori ha volgut començar per les botigues de l’Eix Besòs, és a dir, la Zona Nord (Ciutat Vella, Vallbona i Torre Baró); Roquetes i la Trinitat Nova a Nou Barris; la Trinitat Vella, Baró de Viver i el Bon Pastor a Sant Andreu, i la Verneda-La Pau i el Besòs-Maresme, a Sant Martí.
Barcelona és una de les primeres ciutats del país on s’implanta aquest tipus de moneda social, tot i que ja funciona una experiència similar a Santa Coloma de Gramenet, i també a ciutat europees com Bristol, Lisboa o Nantes.
See more