El mes de febrer, a més de ser el més curt de l’any, ens porta a la fi de la campanya REC Cultural.

Durant cinc mesos, hem incorporat més de 50 espais culturals de proximitat de Sants i Poble-sec al mapa de la moneda REC. A més, gràcies a la campanya, totes les persones usuàries de l’aplicació hem gaudit d’una bonificació del 50% en el bescanvi d’euros a RECS Culturals.

Aquest 28 de febrer finalitza la campanya i, amb això, ens acomiadem de la bonificació. Per aquest motiu, us proposem diferents activitats de febrer on podreu acabar d’aprofitar la bonificació mentre fem circular la moneda ciutadana de Barcelona!

 

Per inscriure’t a través del REC Cultural a qualsevol de les activitats que proposem, fica’t en contacte amb el centre on es realitzi per tal que t’expliquin com inscriure’t i pagar al seu espai amb l’aplicació REC Barcelona.

👉🏼 Fes clic al títol de l’activitat que t’interessi i et redirigirà automàticament a la pàgina de l’establiment!

 

🎭 ARTS ESCÈNIQUES

Lazzigags obra un nou grup de teatre sènior, la companyia teatral Dau al Sec presenta l’espectacle Bye bye, Hort dels cirerers de Txèkhov (que ens parla sobre el dolor que hi ha en els canvis) i La Virgueria ofereix guions teatrals personalitzats. Per altra banda, l’actor i clown de renom internacional Joe Dieffenbacher presenta el seu espectacle de clown Si. No globos a l’Espai Piluso, on també oferirà un taller intensiu de Slapstick, clown i comèdia física (no badis, això passa del 3 al 5 de febrer!).

 

📍 CENTRES CÍVICS

El 4 i 5 de febrer, el Centre Cívic de Cotxeres-Casinet acull el 7è Saló lúdic i de col·leccionisme Playmobil. En relació amb formacions, encara pots incriure’t al curs de creació de kokedamas del Centre Cívic Albareda o a qualsevol taller monogràfic de cuina de l’aula del gurmet del Centre Cívic el Sortidor. Per exemple, hi trobaràs tallers de bonítol, fricandós, popcakes i rajoles de xocolata, okonomiyakis, melmelades i conserves, nian gao o fins i tot de menús de la costa brava del segle XIX!

 

🎶 SALES DE MÚSICA

En concerts, destaquem la programació de reggae, rumba catalana i jazz de la Sala Deskomunal i les sessions de micro obert, exposicions i la música en directe de la Sala Sinestesia. Si t’agrada la música electrónica, dels divendres i dissabte a la nit son per a tu a la Sala Laut o la Sala Meteoro. Paralel·lament, recomanem les sessions de dj de soul, reggae, funcky i molts estils més a Salvadiscos, on també pots pagar la quota de soci/a a través de la campanya REC Cultural.

Aquest mes volem destacar la incorporació al REC Cultural de l’Estranger, que ens ofereix el concert de jazz amb dança i poesia Greenwich Village i que es presenta com una fàbrica cultural al barri de Poble-Sec!

 

🖼️ MUSEUS

Descobreix el cícle de conferències Conexiones artísticas (MNAC) i les cinc exposicons permanents del Jardí Botànic de Barcelona o visita el Castell de Montjuïc i gaudeix de les seves vistes a la ciutat i el port de Barcelona.

Aquest mes s’incorpora al REC Cultural el Caixafòrum, on pots aprofitar per fer una visita comentada a l’exposició Déus, mags i savis o a la de Mòmies d’Egipte.

En l’àmbit familiar, proposem tres tallers als museus. De l’arbre al moble, és un espai d’experimentació amb la pintura sobre fusta i de descobriment dels arbres que ens envolten (Museu Etnològic). A l’activitat Bombers, què, qui, com, crearàs el teu pròpi quadern de bomber (Museu Espai Bombers) i al taller Deixa’t atrapar pels jocs de Barcelona ‘92, els més menuts de casa coneixeran què va passar aquel estiu de l’any 92 (Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch).

Per últim, a la Fundació Miró hi trobaràs activitats tan curioses com 16 sessions de ioga combinades amb la contemplació de l’obra de Miró. Aquest mes de febrer, ofereixen una sessió de consciència creativa amb Kirtan Ravi Ram.

 

📚 LLIBRERIES

Entre les 12 llibreries adherides al REC Cultural en trobaràs de tot tipus: especialitzades en còmics i llibres manga (Tot Còmic), llibreries-papereries de barri (CampusMontsenyNitus), de segona mà (Llibreria Mamut), de col·leccionisme (Artesans del llibre) i fins i tot llibreries de museus (Llibreria Fundació Joan Miró).

Per altra banda, alguns d’aquests espais ens inviten a vermuts literaris (Barra/llibre) o son un lloc de trobada i comunitat per a persones vinculades als llibres, l’art i el col·leccionisme (La Social).

A més, aquest febrer fem una menció especial als nous clubs de lectura que inicien a La Inexplicable, La Carbonera i la Ciutat Invisible.

 

🕺🏽🎨 FORMACIÓ CULTURAL

En arts plàstiques, destaquem tallers d’aquarel·la (La Botànica), de cerámica (Taller Gingell), de pintura (Coco y Pincel), de confecció textil (Momu – Espai Textil) i d’art floral i paisatgisme (Escola Art Floral i Paisatgisme).

En ball, pots aprendre salsa, bachata i zumba (El Maestro), dança burlesque (Escola Burlesque) i dança contemporània (Sol Picó) o també pots aprendre música i a tocar instruments (La Sala Escola de Música).

 

🍳♟️ ALTRES EXPERIÈNCIES CULTURALS

En l’apartat dels inclassificables, t’invitem a descobrir espais de barri especialitzats en l’oci com El Nucli – Espai d’oci, un espai especialitzat en el joc i l’Escacs Comtal Club, on podràs jugar tornejos o aprendre a jugar a escacs.

Així mateix, pots conèixer la cultura gastronómica de la ciutat a través dels cursos i tallers del Taller 24, el món de la tecnología a CreaTIC nens o convertir-te en un mag a l’escola infantil de màgia El Palacio de la Magia.

Per acabar, l’Associació Recreativa Cultural i d’Ajut a les famílies (ARCA) ofereix un espai recreatiu i educatiu per a famílies, amb activitats culturals i cursos d’idiomes, música i reforç escolar.

 

 

Investiga totes les iniciatives culturals enllaçades i no perdis l’última oportunitat de gaudir de la campanya RECREA amb el REC Cultural. Els espais culturals dels barris de Sants i Poble-sec t’esperen! 🙌🏼