El proper diumenge 5 de maig estarem a la Fira Pallars Terra de Super-Corder impulsant una activitat de demostració de cuina amb productes locals, en el marc del projecte MenjaCAT, impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.
MenjaCAT és una iniciativa que vol contribuir a la promoció de models que permetin reduir la petjada ecològica a Catalunya, promovent una alimentació més sostenible. En formen part diversos agents de la cadena alimentària que aporten estratègies i defineixen accions vinculades a la producció i comercialització agroecològica en benefici del bé comú.
El propòsit final és que donar accés a l’alimentació feta de forma sostenible a Catalunya de la millor qualitat i proximitat sense intermediaris, ajudant i dignificant el sector primari (petits/es productores locals pageses, ramaderes…) tant a nivell econòmic, social i a nivell mediambiental de reducció de la petja ecològica. Volem que les ciutats i pobles catalans estiguin connectades i vinculades amb l’entorn i el camp. No podem viure d’esquena al camp!
Un dels agents promotors de models ramaders sostenibles al Pallars és l’Associació Pallaresa de Productors d’Oví i Cabrum (APROVI). Es va iniciar els anys 80 vinculada a les Associació de Defensa Sanitària (ADS) oferint assessorament veterinari als diferents ramats de la zona. Ara mateix, és la ADS comarcal més gran de Catalunya, a on també és la comarca amb més ramats de Catalunya. L’associació ajuda a nivell de gestió, suport medicaments, subvencions, etc.
A la fira comptarem amb la participació de Gerard Cardona jove ramader en extensiu d’oví i cabrum i membre d’APROVI, que gestiona una explotació familiar de tota la vida situada a Rivert (Pallars), d’ovella xisqueta, que practica la transhumància i compta amb certificació ecològica.
En la demostració es prepararan les següents receptes (fes clic en aquest enllaç per descarregar-les!):
Broqueta de corder marinada amb iogurt i arròs integral
Costelles de corder, oli d’herbes i coca d’alberginia
Corder en “cocotte” amb cebetes platillo i camagrocs