El proper divendres 28 de Juny celebrem a Olvan (Plaça Sant Sebastià) el show-cooking “Tres talls de vedella de Raça Bruna dels Pirineus, tres plats de festa” amb el cuiner de La Barana de Berga “El noi de Tona”, a on podeu degustar alguns plats elaborats i seguidament acompanyat pel concert d’Elena i Ernest i sopar d’hamburgueses de vedella amb Sal i Pebre. Aquesta jornada organitzada per l’Ajuntament d’Olvan, s’emmarca dins Olvan Viu i la presentació de la Muusegada 2024, i compta amb el suport de la iniciativa MenjaCAT, impulsada per l’Associació Novact i el Departament de Treball i Empresa (Economia Social) i finançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social.

MenjaCAT és una iniciativa que vol contribuir a la promoció de models que permetin reduir la petjada ecològica a Catalunya, promovent una alimentació més sostenible. En formen part diversos agents de la cadena alimentària que aporten estratègies i defineixen accions vinculades a la producció i comercialització agroecològica en benefici del bé comú. 

El propòsit final és que donar accés a l’alimentació feta de forma sostenible a Catalunya de la millor qualitat i proximitat sense intermediaris, ajudant i dignificant el sector primari (petits/es productores locals pageses, ramaderes…) tant a nivell econòmic, social i a nivell mediambiental de reducció de la petja ecològica. Volem que les ciutats i pobles catalans estiguin connectades i vinculades amb l’entorn i el camp.  No podem viure d’esquena al camp! 

En la demostració es prepararan les següents receptes (fes clic en aquest enllaç per descarregar-les!):

Steak tàrtar amb col confitada (encurtida)

Tall que es pela a la mantega d’herbes

Melós de vedella amb puré de nyàmeres