El pròxim 28 de març coorganitzem unes jornades per a debatre sobre els nous models monetaris i financers per a les noves economies.

L’esdeveniment començarà amb la presentació de Commonfare, una xarxa que promou un enfocament participatiu del benestar social a través de la col·laboració i el suport mutus, a càrrec d’Andrea Fumagalli i Andrea Premarini.

A continuació, Bru Laín explicarà el projecte B-MINCOME, un projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat que consisteix a testar l’eficiència i l’eficàcia de combinar una ajuda econòmica amb polítiques socials actives en l’àrea de l’Eix Besós de Barcelona.

El debat sobre el REC conclourà el matí de la mà d’Ester Vidal, Susana Martín i Martí Olivella. El REC és la moneda ciutadana de Barcelona que neix amb l’objectiu de fomentar el comerç i les relacions de proximitat, vinculada al pagament de la renda bàsica del projecte B-MINCOME.

Després de la pausa per al menjar, a les 15h començarà una taula rodona “avançant cap a un model de progrés sostenible: polítiques locals, monedes ciutadanes, comuns col·laboratius, digitalització orientada a la ciutadania”.

Finalment, per a concloure l’acte a les 17.30h, tindrem dues sessions paral·leles:

  • Diego Isabel La Moneda, director del NESI Fòrum, donarà la xerrada “canviem les finances: Consolidant les economies transformadores i la innovació social”.
  • Desenvolupadors de la tecnologia del REC –  faran una presentació tècnica sobre la API del REC i les possibilitats de programació sobre el sistema de moneda.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

INSCRIPCIÓ en  https://goo.gl/forms/TjJJQv3rlN2n42Sz1

QUAN? A partir de les 10h

ON? En Alberg Mare de Déu de Montserrat

COM ARRIBAR? Amb metro parada Penitents o Vallcarca (L3 – verda)