El consorci Generalised Merits (GMeRitS), del qual en forma part la moneda ciutadana REC impulsada per NOVACT i l’Ajuntament de Barcelona, ha guanyat el premi EIC Prize on Blockchains for Social Good, com a part de la iniciativa NGI (Next Generation Internet), que atorga la Enhanced European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea. 

El novembre del 2019 un jurat de 30 experts en cadena de bloc, tecnologies, innovació i ciències socials van fer una preselecció de 23 finalistes dels 178 presentats en total. El febrer d’aquest 2020, els finalistes vàrem defensar els nostres projectes a Brussel·les. 

L’objectiu d’aquest premi és el reconeixement i l’impuls de projectes que exploren les aplicacions de les tecnologies de registre distribuït (Distributed Ledger Technology, en anglès) per fomentar la innovació social: traçabilitat i comerç just, inclusió financera, economia circular, transparència, participació democràtica en la presa de decisions, entre d’altres.  

El total del premi són 5 milions d’euros a repartir entre els 6 guanyadors. El consorci GMeRits ha rebut un total d’un milió d’euros. Pel projecte de la moneda ciutadana REC són un total de 200.000 euros que es destinaran a fer el codi obert (open source) i millores al sistema tecnològic. Aquest és un reconeixement a la feina feta i una oportunitat per consolidar i reforçar el REC. 

Aquí podeu trobar la notícia que anuncia els guanyadors.