El mes de desembre acostuma a ser un mes de preparatius de cara a les festivitats de Nadal i, gairebé sempre, va lligat al consum. L’actual campanya RECREA incorpora diferents espais i establiments locals als barris de Sants i Poble-Sec i, pagant amb RECs Culturals, a més d’obtenir una bonificació del 50%, donaràs suport al comerç de proximitat. A continuació et presentem les diferents propostes per aquest mes de desembre.

 

🖼️ MUSEUS

En fotografia, trobem l’exposició comentada de Mey Rahola, una de les primeres dones a fer-se un nom a l’àmbit de la fotografia artística a Espanya (MNAC) i de l’exposició “Bimbo” de Paul Klee, l’artista transmet l’admiració que sentia pels gats (Fundació Miró).

Pel que fa a exposicions, descobrim el patrimoni artístic del Festival Olímpic de les Arts de 1992 a l’exposició temporal Olimpíada Cultural. Un esclat artístic per a Barcelona” (Fundació Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni) i el paper essencial dels pol·linitzadors a l’exposició “Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc” (Jardí Botànic).

En l’àmbit familiar, presentem el taller familiar: preparats, llestos, jocs! Un taller de reflexió sobre el llenguatge universal del joc (Museu Etnològic).

Per descobrir Montjuïc, destaquem el recorregut guiat d’aquest mes del programa Camina Montjuïc, “Cossos i espai: l’escultura de l’espai públic en clau de gènere”, una ruta per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic (Castell de Montjuïc).

 

📚 LLIBRERIES

Aquest mes de desembre us proposem dues sortides guiades per les llibreries locals de Sants i Poble-Sec adherides al REC Cultural, una oportunitat per passejar i conèixer de primera mà els llibreters, les llibreteres i els seus espais. S’acompanyarà a tots els participants de la ruta en la descàrrega, la configuració i l’ús de l’aplicació REC Barcelona per si es desitja fer compres en els diferents establiments a través de la campanya. Consulta aquí l’agenda d’aquestes sortides i inscriu-te!

 

🎭🎶 ARTS ESCÈNIQUES

En teatre, gaudeix de l’obra “Un dia cualquiera”, una història que ens deixa entreveure la humanitat de dos homes trencats (Dau al Sec). En música, destaquem els concerts d’Aya i Big Menu (Sala Laut), jams i sessions de micro obert (Sala Sinestesia), concerts de jazz (Sala Deskomunal) i sessions de dj (Salvadiscos).

 

🕺🏽🎨 TALLERS CULTURALS

Aquest mes inicien les inscripcions als centres cívics Cotxeres, a Sants, i el Sortidor i l’Albareda, a Poble-Sec. En els diferents centres trobaràs cursos i tallers musicals, de divulgació gastronómica o d’expressió i benestar, per exemple.

En arts plàstiques, destaquem tallers d’aquarel·la (La Botànica), de cerámica (Taller Gingell), de pintura (Coco y Pincel) i de confecció textil (Momu – Espai Textil). En ball, pots aprendre salsa, bachata i zumba (El Maestro), dança burlesque (Escola Burlesque) i dança contemporània (Sol Picó). També pots aprendre música i a tocar instruments (La Sala Escola de Música) i participar en tallers intensius de teatre i clown (Espai Piluso).

Per últim, destaquem tallers temàtics com el taller de cuina japonesa (Taller 24), de centres nadalencs o plantes nadalenques (Escola Disseny Floral i Paisatgisme), tallers de màgia (El Palacio de la Magia) o de tecnología i robòtica (CreaTIC).

 

🎁🧑🏽‍🎄 ALTRES REGALS CULTURALS

Per acabar, t’invitem a investigar totes les iniciatives culturals que t’hem enllaçat, pots trobar regals tan curiosos com guions personalitzats (La máquina expenedora – La Virgueria), llibres manga i còmics de tot el món (Tot Còmic) o jocs de taula (El Nucli – Cau de l’oci).